Foto: Sandra Huskic Photography
Autor: Latica Martinis Filković
Datum: 01. 12. 2015.

BIZkoshnica

- cool coworking lokacija gdje se dijele prostor, znanje i ideje!

Cilj osnivačice BIZkoshnice je skupiti što više različitih vrsta profesionalaca i ponuditi im moderan, funkcionalan i ugodan prostor sa svom uredskom i komunikacijskom infrastrukturom.

Nedavno je Zagreb postao bogatiji za još jedan totalno cool i moderan coworking prostor. Naime, radi se o BIZkoshnici smještenoj u Ilici s pogledom na Britanski trg, preciznije svojevrsnoj platformi za razvoj poslovnih pothvata, projekata, a ujedno i mjestu za susret s klijentima i korisnicima za stvaranje uspješnih partnerstva. “Činjenica je kako je rad od kuće neko vrijeme bio na zavidnoj razini, kojem su se mnogi rado priklonili, ali taj trend nije baš svima bio najidealnije rješenje, posebice kada je u pitanju bio produktivan rad. Tu se ponajprije radilo o nemogućnosti koncentracije, nestimulativnog radnog (kućnog) okruženja te nerijetko i nelagodnom osjećaju izoliranosti od društvene zajednice. Nastavno na spomenutu problematiku, zadnje desetljeće u svijetu se razvio spomenuti novi radni koncept, tzv. coworking koji je u posljednje tri godine intenzivno zaživio i u Hrvatskoj”, kazala nam je Mirela Marović Omerzu, osnivačica spomenute BIZkoshnice te pojasnila kako je coworking inače suvremeni način rada koji uključuje umrežavanje i obavljanje različitih djelatnosti u jedinstvenom, zajedničkom prostoru, koncipiranom uglavnom u popularnom obliku open spacea.

U principu, ovakav prostor, koji inače potpisuje arhitektonski studio Apolarium, namijenjen je radu samostalnih profesionalaca i kreativaca koji nisu vezani samo isključivo za jedno radno mjesto. Činjenica je kako ovakav inovativan potez predstavlja ujedno i sinergiju različitih djelatnosti koje dijele slične ili približne vrijednosti, a upravo s tim ciljem kreirana je i BIZkoshnica. Inače ovo izrazito moderno, trendy i simpatično mjesto, u kojem prevladava vedri, pozitivni i atraktivno-produktivni minimalizam s naglašenim uvažavanjem arhitektonske ostavštine u kombinaciji sa suvremenim dizajnerskim rješenjima, prostire se na čak 200 četvornih metara, a nudi tridesetak spretno organiziranih radnih jedinica.

Prostor se može unajmiti na određeno vrijeme kroz pakete formirane na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj razini, a tu su još i soba za sastanke, dvorana za prezentacije te lounge kutak. U BIZkoshnici, svim članovima je na raspolaganju i usluga printanja, skeniranja i fotokopiranja, mogu se ponuditi i željenim toplim napitkom, ali i naravno, koristiti superbrzi free WiFi. Upravo ovdje u BIZkoshnici čeka vas servirana kreativno-stimulativna radna sredina, a ostalo je sve na vama. Svakako dođite, iskoristite i postanite dio BIZkoshnice!