Foto: Petar Santini
Autor: Latica Martinis Filković
Datum: 15. 06. 2016.

Marlene je cool mjesto koje nudi ugođaj za pamćenje

Povratak u prošlost, neopterećenost ambijenta i atmosfere, zgodno uređeni interijer sa cool detaljima i još boljom ponudom pića, samo su neki segmenti pozivnice da navratite u Marlene.

U neposrednoj blizini zagrebačkog “Krešimirca” odnedavno se smjestio café i wine bar Marlene. Mjestašce je to uistinu ljupkog imena, koje vas, vrlo vjerojatno, instantno asocira na istoimeni filmski klasik iz 1984. godine o legendarnoj glumici Marlene Dietrich. I naravno, to nije samo puka slučajnost, obzirom da je Marlene zapravo mudro kreirana zona, koja vas svojim ambijentom i prostorom doziva na ugodno putovanje u prošlost. Osim toga, pronaći ćete tamo i opuštajuću, neopterećenu atmosferu s pozivnicom za malo bijega od svakodnevice, što se danas može smatrati pravom recepturom luksuza.

 

Pomaknut i maštovit, u retro stilu uređen interijer, s pripadajućom terasom i interesantnim rješenjem rasvjete u obliku lampica koje se provlače kroz krošnje drvoreda, itekako doprinose osebujnom raspoloženju i neizostavnoj prijateljskoj atmosferi. Ono što nam je svakako zapelo za oko, opus je visilica u interijeru koje prostoru sa šarmantnom galerijom daju dodatnu chic notu. Doza neopterećene vintage raskoši s elementima modernog, zaista je u Marlene donijela nešto novo i neuobičajeno u moru novootvorenih zagrebačkih lokala. Osim spomenute atmosfere, Marlene ponuda donosi i zapažen opus domaćih craft piva, čak njih dvadesetak, kao i bogatu vinsku kartu koja se uglavnom bazira na onim domaćim, ali i vinima iz regije. Ono što u Marlene jednostavno ne smijete propustiti su jutra koja počinju s Lively Roasters kavom - double origin 100% arabica blend (30% Etiopija, 70% Brazil), koju za ovaj domaći brend prži najnagrađivaniji hrvatski barista Nik Orosi.

 

Činjenica je kako je ovo jedinstveno mjesto na tri etaže, na kojem se možete osamiti, a ako vam dođe, i s police skinuti knjigu naslova po želji i osjećati se kao kod kuće. Naravno, tu su i neizostavna večernja druženja, popraćena nekim spontanim događanjem i dobrom glazbom te vedrim ljudima kao i ljubaznim osobljem. Ukoliko se zateknete u tom dijelu grada ili se jednostavno ciljano zaputite na adresu Ulica kraljice Jelene 8, kući ćete stići zagarantirano s novim doživljajem kojem ćete se uvijek poželjeti vratiti, poznatijim pod jedinstvenim imenom Marlene.