Foto: Frane Fabris/Moja4zida
Autor: Kristina Lugonja
Datum: 08. 07. 2016.

Otto & Frank bar

novo hit mjesto u blizini zagrebačkog Dolca!

Potpis dobro nam poznate Brigade bio je povod da uđemo u ovaj šarmantan bar, a odlična hrana razlog da ostanemo dulje. Pogledajte čime nas je još oduševio Otto&Frank i zašto ćemo se zagarantirano vratiti.

 

Svježina namirnica svakodnevno ubranih s najpoznatijeg zagrebačkog placa uvodi nas u priču pomno promišljenog koncepta dvaju partnera, Ane Galić i Aleksandra Noršića. Radi se, naime, o bistrou s bogatom ponudom tradicionalnih jela s modernim karakterom, a istovremeno koketiranje sa suvremenom kuhinjom osigurava da se ovdje može naći za svakog ponešto. U Otto&Frank baru možete zadovoljiti glad i utažiti žeđ u bilo koje doba dana, a dobra lokacija u Tkalčićevoj 20 učinit će ga zasigurno vrlo popularnim barom zagrebačkog centra. Ujutro će vas dočekati okrepljujući doručak i topli napitci, preko dana na meniju pronaći ćete sendviče, salate i topla dnevna jela na žlicu i vilicu, a večeri možete provesti u ugodnom društvu prijatelja, ukusnog finger-fooda te odabranih vina i piva.

Kao najpopularnije jelo u baru nalazimo Zagrebački doručak pripremljen kao tradicionalno jelo sa sirom i vrhnjem, šunkom, hrenom, jajem i rotkvicama, i to u modernoj izvedbi posluženoj na tostiranom kruhu s poširanim jajima. Deserti su podjednako ukusni, od čega preporučujemo Domaće knedle sa šljivama ili prefinu tortu od mrkve. Izgled bistroa je na najbolji mogući način popratio njegov koncept, a osmišljen je kako bi najveću pozornost zasluženo dobila bogata ponuda hrane. Radi se o funkcionalnom prostoru koji je prije svega nenametljiv i jednostavan. Osmislili su ga vlasnici zajedno s ekipom iz Brigade, a namještaj po mjeri i izvrsna kombinacija hrastovog drva i metalnih elemenata u crnoj boji pridonosi modernom izgledu te, istovremeno, toplom ugođaju.

Na kraju, morali smo priupitati koja priča leži iza neobičnog imena Otto&Frank. Vlasnica nam je pojasnila da se radi o njihovim kućnim ljubimcima: "Otto je francuski buldog; Frank je američki Maine coon mačak. Imajući u vidu s kakvim guštom njih dvojica znaju omastiti brk, odlučili smo bar nazvati jednostavno - Otto&Frank. Logo u sebi ima simbol ipsilona (&) s dva različita uha i predstavlja njih dvojicu."