Foto: Limunzeleno.hr
Autor: Latica Martinis Filković
Datum: 03. 11. 2015.

The Loop

- zagrebačko ruglo pretvoreno u fantastičan hotel s daškom industrijskog chica!

Pregledaj galeriju

Moderno uređenje koje s ukusom kombinira industrijski dizajn i pomno odabrani obnovljeni namještaj iz 60-ih godina, hotelu daju toplu, humanu notu naglašavajući tako obiteljski ambijent i prisnost koji gostima jamče ugodan boravak.

 

Donedavno dugogodišnje ruglo grada i okupljalište skvotera i beskućnika na tzv. petlji zagrebačke Slavonske avenije, uspješno je pretvoreno, na radost svih, u zaista fantastičan hotel pod imenom The Loop. Hotel je to koji je ime upravo i dobio po već spomenutoj obližnjoj petlji, a projektirali su ga Lana Ćurković i njezin projektantski studio Brick Biro. Inicijalna ideja bila je ostaviti što je više moguće autentičnih izvornih elemenata kao svojevrsnu reminiscenciju na povijest zgrade.

Upravo iz tog razloga, gdje god je to bilo moguće zadržano je originalno stubište koja datira još iz 60-ih godina, kao i vidljiva stara opeka i betonski strop, kasnije kombinirani s drvom u natur boji te sivo-bijelo-crnim spektrom boja. Iz svega toga stvoren je šarm sve poželjnijeg industrijskog chica koji se, mogli bismo reći, savršeno uklopio u već postojeću cjelinu adaptiranog kompleksa. Ovo fantastično hotelsko zdanje metropole može se tako pohvaliti s 33 sobe eklektičnog dizajna koje odišu funkcionalnošću i toplim tonovima.

Naime, zanimljivo je kako je većina namještaja izrađena po mjeri, točnije prema nacrtima napravljenim upravo za ovaj projekt. No, sve to skupa odlučeno je začiniti i kombinirati s renoviranim namještajem iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, inače, pomno biranog i nabavljenog sa ciljem da svaka soba bude drukčija i unikatna. Tako ne postoje dva ista noćna ormarića, niti dva jednaka stolca čime je uspješno izbjegnuta uniformiranost u nadi da će gostima svaki boravak u hotelu biti posve novo iskustvo i doživljaj te da će nakon odlaska imati želju ponovno mu se vratiti ili ga preporučiti. Osim svega toga, Loop ima još niz prednosti, jer osim što se nalazi u neposrednoj blizini Autobusnog kolodvora, idealna je lokacija i za turiste, ali i sve one koji u Zagreb stižu poslom. Tu je za njih osigurana i konferencijska dvorana, ali i bar te restoran za dobar zalogaj i, naravno, druženja u opuštenijem tonu.

Možemo samo zaključiti da se u nizu novootvorenih ho(s)tela u Zagrebu, Loop svakako može samoinicijativno nametnuti kao moderan favorit, jer osim svojim upečatljivim stilom i uređenjem, tu je i neizostavno uigrano ljubazno osoblje širokog osmijeha.