Foto: Miroslav Dilberović
Autor: Moja4zida
Datum: 12. 08. 2016.

Istarska vila u šarmantnom ribarskom mjestu

U mirnom okruženju, u suživotu s prirodom i mirisima plodne istarske zemlje smjestila se moderna i luksuzno uređena Villa Volme koja će vam svojim ugodnim ambijentom interijera, ali i eksterijera osigurati samo najbolje od godišnjeg odmora i u potpunosti vas razmaziti.

Pregledaj galeriju

 

Banjole je maleno i šarmantno ribarsko mjesto općine Medulin, a nalazi se na prekrasnom zelenom poluotoku koji uranja u kristalno čisto Jadransko more. Bujno zelenilo prošarano je žutom bojom brnistre, mirisom lavande i ružmarina, a cijelim poluotokom odzvanja i pjesma cvrčaka, inače tihim i diskretnim simbolom Mediterana. To maleno naselje, s prirodno zaštićenom lukom i izdašnim hladom starih borova već je tisućama godinama poželjno mjesto života i odmora ljudi. Još su stari Rimljani prepoznali prednost ovog mjesta te su ovdje sagradili svoje vile i kupališta, a jedna upravo takva koju smo pronašli jest Villa Volme.

 

Moderno je to arhitektonsko zdanje koje se svojim izgledom sjajno stopilo u mediteranski ambijent u kojem se nalazi, a ono čime posebno privlači jest prostrani bazen opasan vrtom i terasom - eksterijer kao stvoren za uživanje i beskrajno ljetno sanjarenje. No, tu cijela priče ove vile tek započinje, obzirom da se radi o raskošnom smještaju koji može zaprimiti osam osoba, a broji četiri luksuzno uređene spavaće sobe, kao i tri kupaonice, dok su dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica povezani u jednu smislenu cjelinu koja je dodatno naglašena izlaskom na spomenutu terasu i vrt gdje se krije tzv. vanjski blagovaonski dio. No, da se vratimo na interijer u kojem prevladava moderno uređenje, odrađeno sa stilom. Obzirom da se ipak radi o kući koja je namijenjena za odmor, a ne svakodnevni život tijekom cijele godine, vlasnici su tome prilagodili i uređenje; htjeli su da sve bude zastupljeno i dostatno, ali ne konfuzno i prenatrpano.

 

Da su to vješto i smisleno odradili vidimo već na prvi pogled, budući da kuća na prvu ostavlja dojam kao da ondje živi neka obitelj. Iako je kuća ustvari prizemnica, zanimljivo je da ima i poluetaže zbog kojih se doima puno većom nego što jest, pa tako u prizemlju nalazimo moderno uređenu kuhinju iz koje se ulazi u blagovaonicu pa onda dalje u prostran i minimalistički, ali moderno uređen boravak. Činjenica je kako je upravo taj prizemni, središnji dio definiran kao društvena zona iz koje se dalje granaju spavaće sobe kao i tri kupaonice. Ono što je odlično riješeno svakako jest dobra povezanost prostorija, koje ujedno sve imaju izlazak u čaroban vrt, pa tako gosti imaju percepciju da su stalno ‘pozvani’ provoditi vrijeme u vrtu uz ili u bazenu. Iako se radi o vili koja ima apsolutno sve za savršeni odmor, nije naodmet znati kako je u blizini grad Pula, a morska obala je na svega nekoliko metara. Odmor s kojeg se nećete poželjeti vratiti kući, nikada.